Varen

‘Blik op Authentiek Groningen’
Nieuwe unieke Beurtvaart van Groningen naar Bedum en Onderdendam

 

Het prachtige landschap boven Groningen kennen velen vanuit de auto, op de fiets of te voet. Maar nu komt er een unieke kans om deze mooie streek op een heel bijzondere manier te ervaren, namelijk vanaf het Groningse water. Het Noordelijk Scheepvaartmuseum organiseert samen met VVV Lauwersland en Da´s ja Goud dit jaar een serie Beurtvaarten over het Boterdiep richting Bedum en Onderdendam.

 

Historische route

Tijdens deze bijzondere Bedum Beurtvaart vaart het museumschip de ‘Emma’ over het 17de eeuwse kanaal het Boterdiep van Groningen langs Onderdendam naar Bedum. Het mooie Boterdiep dankt zijn naam aan de vele melkproducten die langs deze waterweg naar de stad Groningen werden vervoerd. De data voor deze nieuwe Beurtvaarten met de Emma zijn 17 en 31 mei, 14 en 28 juni en 5 juli 2014.

 

Uniek authentiek Groningen

Tijdens de tocht over het historische Boterdiep kan men genieten van het natuurlijk schoon dat de omgeving te bieden heeft. In Onderdendam krijgen de mensen een dorpswandeling door het historische hart en eet men een heerlijke lunch in het idyllische Restaurant “In de Molen”, ook wel bekend als Molen Hunsingo. Deze authentieke koren- en pelmolen is de ideale locatie voor ons unieke dagtocht. Ook in Bedum kan men tijdens een wandeling door deze oude bedevaartsplaats de Groningse cultuur van weleer ervaren.

 

Opstappen

De opstapplek van de vaartochten is het Boterdiep bij de Hornbach in Groningen om 8.30 uur in de ochtend. Vanaf gaat de tocht naar Bedum en Onderdendam. In Onderdendam wordt een lunch genoten in Molen Hunsingo. Door Bedum en Onderdendam krijgt de deelnemer een mooie rondleiding. De terugkomst in Groningen is rond 17.00 uur.  De kosten voor dit unieke en uitgebreide arrangement bedragen slechts €50,- per persoon. Het vervoer terug naar de opstapplaats is bij de prijs inbegrepen. Opgave voor deze tocht kan via het Noordelijk Scheepvaartmuseum. Het aantal plaatsen is beperkt tot 12 personen per tocht.

 

Noordelijk Scheepvaartmuseum
Brugstraat 24
9711 HZ Groningen
050-3122202
www.noordelijkscheepvaartmuseum.nl