Wandelen

Een dagje Wierdenland
Een groepsarrangement voor minimaal 15 personen

Museum Wierdenland in Ezinge heeft een arrangement voor groepen van minimaal 15 personen ontwikkeld. Na afloop van dit dagje bent u helemaal ontspannen en hebt u veel geleerd over het Nationaal Landschap Middag-Humsterland en de spannende geschiedenis van het gebied.

Programma

10.00 uur
Starten met een kopje koffie of thee met een plak koek. U wordt van harte welkom geheten door uw gids.

Vervolgens gaat u het Bouwerderpad lopen, een tocht van 5,5 km te voet onder leiding van de gids, die u alles vertelt over wierden en de kenmerken van het landschap.Het is mogelijk om in plaats van de voettocht met de landschapsgids op de fiets een tocht te maken in het Middag-Humsterland. 

12.00 uur
Terug in het museum; lunch met soep en broodjes. melk, karnemelk of koffie/thee. 

12.45 uur
Bezichtiging museum. Eerst ziet u een film over Ezinge, het landschap en het museum. Daarna krijgt u uitleg in de landschapszaal en in de Van Giffenzaal (afgravingen wierde Ezinge). U krijgt ook de gelegenheid zelf in alle rust de voorwerpen en opstellingen in het museum te bekijken.

13.45 uur
Thee- of koffie. Daarna volgt een kleine wandeling naar de wierde en kerk van Ezinge. U bent om ongeveer 15.30 uur terug in het museum. Uw dagje Wierdenland zit erop. 

Kosten
Het dagje Wierdenland kost als totaalpakket € 22,00 per persoon, uitgaande van een groep van 15 personen. U kunt tegen een meerprijs van € 2,00 ook gebak met slagroom bij de koffie nemen. Als u een museumjaarkaart hebt krijgt u een korting op deze prijs van € 1,50.

Nadere inlichtingen worden verstrekt door de heer Meint van der Velde, 0594 – 621524, meintvandervelde@gmail.com